PH2 • P1

PRIVATE HOUSE 2
PH2 • P1
Click on image to enlarge

This three story house is an articulation of the desire to reconnect with nature, embracing the surrounding topography. Equally important, was the architect’s observation that the house reflects the philosophy of the clients’ relationship, which the clients categorized as “connected autonomy”. The goal was to capture the clients' personal energy styles, one dynamic and action based with one more serene and receptive, in order encompass a feeling of the tension of opposites coming into equilibrium and harmonizing.

Settled into the site, and flowing with the topography, the garden walls act to integrate and anchor the house to the land. The use of soft indigenous colors and the use of materials such as vertical cedar siding, Colorado buff sandstone, and zinc wall and roof panels refers to the historic mining and agricultural heritage of the Aspen valley. This aesthetic, which carries through to the interior communal and circulation areas, along with the introduction of structural reclaimed heavy timber columns, is intended to link the inhabitants back to the land, and to the quaking aspen groves which descend the site.