PH4 • p1

PRIVATE HOUSE 4
PH4 • p1
Click on image to enlarge

Located at the end of an aspen-wooded ridge, the house is designed to provide a contemporary and refined living environment which is relaxed and well-integrated within its setting. The house plan is surrounded on three sides by a continuous stone wall. The wall is used to integrate, retain, and anchor the wooden structure into the land, as well as to create a buffer between the house and the street. The vertical cedar siding of the main structure is a reference to the historic mining vernacular of the Colorado area.
This aesthetic, which was carried into the interior circulation spine, along with the introduction of the structural standing dead log columns, is intended to link the inhabitants back to the land and into the quaking aspens along the hillside.
The use of simple forms, with transparent and opaque surfaces arranged in a carefully developed composition, has resulted in a particularly fresh solution for a mountain vacation house.