RS1 • p1

RESTAURANT 1
RS1 • p1
Click on image to enlarge

The proposed structure for the dining space on Snowmass Mountain Ski Area was designed to provide an exceptional dining experience with an extraordinary view that would leave an indelible and prominent memory that visitors to the ski area would take home with them at the end of their stay.

The site afforded one of the most spectacular views in all of the Rocky Mountains, as such the plan was organized around providing unlimited access to these views for all visitors to the restaurant. The interior seating was organized on tiers to further remove obstruction from the view for the seated patrons.

The inflection of the roof opened up huge expanses of glass revealing an unobstructed panorama of majestic peaks rising up to 4,000 feet above the 10,000ft elevation of the restaurant.

One of the more challenging issues was that it had to be built in the warm weather between ski seasons. It was designed where all of the components were pre-fabricated off site and able to be delivered to the site in small trucks. The foundation was pre-cast concrete to avoid the need to bring concrete trucks up the ski hill. Opaque exterior walls were granite stone harvested from the construction site for the project. These efforts would allow the building to be constructed over a minimal amount of time.

(Unfortunately the project was not realized as it was determined by the US forest service as being "too contemporary".)